·  TEL. 972 154 383 · EMAIL b7006851@xtec.cat
 · 

Notícies

La Mediateca parla. Llegim Ciència.

07-11-2016

En el marc del projecte de les Tertúlies de Literatura Científica organitzat per la Facultat de Ciències i Tecnologia de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, es proposa la lectura de la novel·la La ciutat oblidada, de l’escriptora M. Carme Roca, per afavorir l’impuls a la lectura i estimular la capacitat redactora dels estudiants de 3r i 4t d’ESO.Si us animeu a participar-hi, veniu a inscriure-us a la mediateca!

La ciutat oblidada és una novel·la on la missió d’en Nikolai, el protagonista, és investigar la desaparició d’una noia donada per morta, la Irina Zakharova, però a la ciutat oblidada descobreix que la gent que el pot ajudar a trobar-la pateix una estranya malaltia que fa que un home de cinquanta anys n’aparenti disset a causa de la radioactivitat emesa a partir d’un accident en una central nuclear. El desig d’en Nikolai de resoldre aquest misteri el porta a involucrar-se en una trama secreta ordida des del mateix govern rus.

La novel·la versa sobre l’energia nuclear. A partir de la lectura, es proposa als estudiants la redacció d’un relat que respongui a una de les dues preguntes que es presenten a les bases: http://mon.uvic.cat/tlc/files/2016/01/5e-CONCURS-RELATS-ok.pdf


Xarxes socials: