·  TEL. 972 154 383 · EMAIL b7006851@xtec.cat
 · 

Notķcies

Copa Cangur

26-01-2019

L’ equip de centre format per 4 alumnes de 3r d’ESO (Ona Parada Bach, Tatjana Christina Storath, Zakaria Aatani i Jano Cintas) i 3 alumnes de 2n d’ESO (Huini Chen, Rayan Akram i Christian Carrasco) va participar el dia 24 de gener a la VI edició de la Copa Cangur a l’institut Olivar Gran de Figueres, seu a l’Alt Empordà.

La Copa Cangur és un concurs presencial de resolució de problemes de matemàtiques per a equips de centre, organitzat per la Societat Catalana de Matemàtiques i que rep el suport logístic de eXplorium. Els equips estan formats per alumnes de 2n i 3r d’ESO (excepcionalment hi pot participar algun alumne de 1r) amb la condició que com a màxim hi pot haver 4 alumnes de 3r.

Cada equip té un màxim de 12 problemes que han de resoldre en 60 minuts. La valoració de cada problema es va modificant, perquè per cada minut que passa sense que ningú respongui el problema en va augmentant la valoració i per cada equip que falla la resposta, això també augmenta la valoració del problema. Cada equip pot fer tants intents com vulgui per cada problema, però cada intent fallat li rebaixa la puntuació en una quantitat fixa. Aquest disseny del joc fa que l'alumnat participant de seguida estableixi estratègies de joc i de repartiment de la feina i pensi i debati amb molt interès els problemes proposats.

La primera fase del concurs és a nivell comarcal i el nostre institut ha participat juntament amb altres 9 instituts de la comarca de l’Alt Empordà amb uns resultats molt satisfactoris, el quart lloc.

Des de l’institut volem felicitar aquests alumnes per la seva participació i els bons resultats obtinguts. Per altra banda, també volem felicitar a tot el professorat que des de primer curs han inculcat uns coneixements i han generat curiositat per les matemàtiques.

 


Xarxes socials: