·  TEL. 972 154 383 · EMAIL b7006851@xtec.cat
 · 

Notķcies

Batxillerat al TMR. Teatre i Literatura.

15-01-2020

Aquest dijous 14 de gener, i dins del seu projecte Teatre i Literatura, la companyia Teatre de Ponent ha acostat a tot l’alumnat de Batxillerat, de forma atractiva i actualitzada, una figura tan representativa de la literatura castellana dels Segles d’Or com és el Lazarillo de Tormes.

Partint d’una anècdota real, el descobriment l’any 1992 d’una versió antiga de El Lazarillo de Tormes que es trobava amagada darrera de la paret d’una biblioteca en obres, els actors ens han fet viatjar fins el segle XVI. El joc comença quan, enmig de la pols generada per les obres, apareix un home més que centenari que resulta ser Lázaro de Tormes. D’una manera amena i un punt trangressora, el protagonista va portant als joves espectadors del segle XXI pels diferents capítols de la novel·la i els va presentant els diferents amos i senyors que ha tingut, així com les situacions amb ells viscudes, amb la mateixa parla en què està escrita la versió que els alumnes han pogut llegir a classe.

El Lazarillo és enguany una de les lectures prescriptives tant a 1r com a 2n curs de Batxillerat i, a més, serà objecte d’avaluació a la prova de Castellà de les PAU 2020.


Xarxes socials: